Andra halvlek har precis börjat när jag rullar in på Aspuddens IP. Köer, felkörningar och ett allmänt hektiskt lördagsschema på sportredaktionen då alla matcher börjar samtidigt och man är tvungen att hårdprioritera, har gjort att jag får se de sista 45 minuterna av TVSK:s säsong i division 3.

Det försvinnande ljuset gör det svårt att få till bra bilder. För varje minut måste kameran ställas om och jag får panik. Ska jag kunna få en bra dragarbild till förstasidan? Och tv-klippet, hur ska jag fixa det? 

Till råga på allt börjar TVSK:s målförsprång så sakteliga ätas upp av Aspudden. Deppiga spelare är det sista jag vill möta den här kalla oktoberslördagen.

In i det sista är det drama på hög nivå. Aspudden behöver bara göra ett mål för att ta division 2-platsen från Trosa Vagnhärad. Jag positionerar mig mellan de båda spelarbåsen och fotar och filmar växlingsvis. Får samtidigt lära mig några nya ord som jag kan använda mig av när jag stöter i tån i sängbenet nästa gång.

Men TVSK fintade sig förbi alla problem, på planen och i förbundets möteslokaler senare också.

Själv lyckades jag bli duschad i mousserande vin vid segerintervjun och fick sedan sitta och skriva i bilen på en bakgata i Aspudden med kraftiga alkoholångor runt mig. Jag var väldigt glad att jag inte blev stoppad av polisen på väg hem. Då hade de nog inte ens bett mig blåsa.

****

Årets comeback: Anna Freskgårds vinst i Frankrike med Fly Away i mitten av november. Överglänser alla händelser under året. Jag säger bara WOW!