– Jag kommer att jobba vidare med att bli jämnare och då är det viktigt med att träna reaktionstider och starter, säger Bängs.

Philip fyller 17 år nästa år och är beredd att göra mycket för att bli bäst i speedway. 

– Jag har haft många samtal med min pappa om vilka prioriteringar som man måste göra då. Egentligen vill jag ju som alla andra vara med kompisar och göra roliga saker, men vill inte heller svika mekaniker och andra som jobbar för mig.

Bängs pratar öppet om sin ADHD och ger ett väldigt avspänt intryck. 

– Jag vill kunna göra mitt allra bästa. Jag har ofta väldigt svårt att sova och då blir det extra viktigt att tänka på sömnen och att jag även fast jag inte gillar så många olika sorters mat försöker äta det mesta. Maten och sömnen påverkar mina reaktioner – och därmed starterna.

Utvecklingskruvan var extrem. Bängs började på reserven som alla debutanter med 0,500 och stannade på hela 1,326.

– Mot slutet fick jag ju köra som heatledare med ett och tre. Det var RIKTIGT kul.

Lagledaren Mats Boström hittade en vass sjua när Peter Ljung gick in. Möjligt lag i övrigt: Kim Nilsson, John Lindman, Bängs, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist och Philip Olofsson.

– Bängs körde ju fantastiskt som 16-åring och Noel fyller ju nästa säsong. Kul med två sådana talanger! Tre reserver får slåss om två platser och så får vi se vem som blir den tredje heatledaren efter Ljung och Kim. Jag är jättenöjd, sedan är vi lite skadekänsliga – men så är det ju alltid, säger Boström.