Det kommer att bli en tuff lördag för Onyx. Bortaplan och topplaget Fagerhult Habo på programmet. Men senast lagen möttes så blev det en knapp 4-5-förlust för Onyx.

– Vi ledde med 3-0 efter två perioder och så startade de sin fullpress. Tre kedjor som går för fullt och pressar. Det skapar ytor och det är tröttande. Och sedan den matchen har de spelat så, med press högt upp, säger Richard Gårdman och fortsätter.

– Orrmo (Lucas, Onyx målvakt) får se till att bli matchens lirare igen. Han har nog blivit det varje gång nu på hemmaplan tror jag och han kommer säkert att ha fullt upp där nere.

Vad kan Mbanza ta med sig in i laget?

– Rutin framförallt, erfarenhet, tyngd och auktoritet. Han kanske inte har rätt tempo nu, men det spelar ingen roll.

Fagerhult Habo toppar som sagt serien och har en svårspelad hemmahall.

– Som ett skolhallsgolv, hårt och av plast. Vi har alltid haft lite knepigt mot dem.

Men i Onyx finns en poängkung, Viktor Palm.  För två matcher sedan satte han sin 500:e poäng för Onyx, ett svårslaget rekord. Numera är den summan uppe i 503 efter tre poäng mot Lindås senast.

– Jag har sagt åt honom att han bara är halvvägs och att jag förväntar mig att han gör åtminstone 250 den här säsongen till. Men skämt å sido, 500 poäng gör man inte i en handvändning. Han har ju varit aktuell för andra klubbar men stannat i Onyx.