– Det här är en match vi ska vinna.

Marcus Burman har med hjälp av gästande spelare rest på sig.

NBIS ende målskytt den här söndagen tar tid på sig innan han lämnar planen. 

Artikelbild

| Marcus Burman gjorde NBIS enda mål i matchen och var ytterst nära att peta in 2-1 också.

– Vi har ju lägena för att göra det, men man kan inte missa ett sådant friläge som jag hade där, fortsätter han.

Läget Marcus pratar om kom i mitten av den andra halvleken. NBIS-mittfältaren kom fri och hade egentligen bara målvakten att passera. Men i stället för mål blev det hörna.

– Det var en benparad. Jag tycker det är öppet i den första men det var ett för dåligt avslut, säger han och tittar bedrövat ned på sina skor.

Men Marcus, som ändå gjorde lagets enda mål i den sjätte minuten, var inte ensam om att ha problem att få in bollen i mål. I den första halvleken hade Bissarna inte mindre än två ribbträffar. Pontus Nordenberg stod för det ena, Marcus Enström det andra.

Artikelbild

| Marcus Burman grattas av lagkompisar efter att ha gjort 1-0 till NBIS i den sjätte matchminuten.

Och efter pausen testade förutom Marcus även Mathias Benker Vladimir Sudars reflexer i gästande mål. Enis Ahmetovic vassa hörnsparkar skapade kaos också.

– Det säger sitt, vi har fantastiskt bra chanser, tillräckligt många för att vinna den här matchen. 

Artikelbild

| Marcus Burman var deppad efter matchen och tröstas av gästande lag.

Var det så att ni kanske fick målet lite för snabbt, om man ska vara krass?

– Nej, absolut inte. Alla mål är bra. Det spelar ingen roll när de kommer. Vi ska hålla ihop det, vi släpper in ett skitmål.

Artikelbild

| Mathias Benker hade ett ypperligt läge att göra mål i den andra halvleken också, gästernas målvakt storspelade och fixade hörna.

Umeålagets kvittering kom precis innan pausvilan. Ett skott av Fredrik Wennerbo som Cameron Hogg, hur mycket han än sträckte sig mot det högra krysset, inte kunde nå.

I den andra halvleken hade gästande lag några farliga attacker också. Cameron var bra i målet och Oskar Wickman gjorde en lysande brytning som annars hade nått en helt fri John-Henrik Eriksson.

Artikelbild

| Marcus Burmans friläge som skulle ha betytt 2-1 till NBIS. En benparad från målvakten stoppade bollen från att gå in.

Vad gör det här inför fortsättningen för ni kunde ha varit på lite säkrare mark?

– Ja absolut, men en poäng är bättre än noll. De kommer inte i kapp oss och vi drar inte ifrån så det är i princip samma utgångsläge som vi hade innan vi började spela i dag, säger Marcus.

Artikelbild

| Enis Ahmetovic jobbade hårt in i det sista. Enoch Adu byttes in i den andra halvleken.

Det är fortsatt jämnt i bottenstriden i division 1 norra. NBIS har två poäng ned till kvalplatsen som Sollentuna har just nu och ytterligare två till för att hamna nedanför strecket.  Det återstår fyra omgångar innan serien är slutspelad.

Som SN skrev i lördagstidningen så har Fabian Kizito lämnat Nyköpings BIS. Kontraktet avslutades i samråd mellan förening och spelare. Fabian har en skada som han vill rehabilitera i sitt hemland.