I takt med att Coronaoron ställer in och flyttar bland annat idrottsevenemang har frågan också ställts: hur blir det med den lokala fotbollen?

– Som det ser ut i dagsläget så kommer seriespelet att spelas som planerat.

Jag vet att frågan är uppe på förbundsnivå och diskuteras, och riktlinjer och rekommendationer kan förändras från den ena dagen till den andra. Men just nu spelas DM och serier utifrån lagd planering, säger Kim Vaattovaara, tävlings- och domarkonsulent på Södermanlands fotbollförbund.

Helgen som gick skulle distriktsmästerskapets gruppspel på herrsidan ha spelat klart. Men då en match har flyttats på grund av rådande världsläge är inte åttondelsfinalerna helt spikade.

Sex av dessa är dock klara: Kvicksund-Södertälje FK, Katrineholms SK–Eskilstuna City, Ärla–IFK Eskilstuna, Råby-Rönö IF–Trosa-Vagnhärad SK, IFK Nyköping–Södertälje FF och Triangeln–Mariefred. Runtuna IK är också vidare, men hängmatchen mellan Ericsberg och Hälleforsnäs (spelas den 14 april) avgör om RIK får möta Värmbol (i egenskap av näst bästa grupptvåa) eller Nyköpings BIS (som tredje bästa grupptvåa).

När det gäller seriespel för de lokala lagen från division 4 och neråt inleds detta när Stigtomta IF åker för att möta Eskilstuna FC i division 5 den 16 april. IFK Nyköping får inleda herrfyran dagen därpå hemma mot Kvicksund medan exempelvis damernas division 3 får vänta till en vecka senare när IK Tun U åker för att möta Julita.