IFK tog sig vidare från gruppen som tvåa efter tre segrar och en förlust. Malmölaget FC Bellevue blev det enda lag som lyckades få hål på IFK, skåningarna vann den första matchen med 1–0.

– Vi dominerade stort och skulle ha stängt den matchen tidigt, men vi gjorde ett självmål på en hörna, säger Abdi Hussein.

Därefter tog IFK två raka segrar mot brasilianska Inter Clubes (1–0) och algeriska Galaxy Football Club (6-0).

Sista gruppspelsmatchen blev helt avgörande om vilka som skulle ta andraplatsen och gå vidare till A-slutspelet: IFK Nyköping eller Kungsbacka IF.

– Vi bodde i Kungsbacka så det var mycket publik på plats. Ett oavgjort resultat hade räckt för oss men vi lyckades vinna med 3-0, det var kul.

174 lag fanns med i pojkar 14-klassen och IFK fick påbörja A-slutspelet med 64-delsfinal, vinst med 2-0 mot Blau-Weiß 96 (Tyskland) där.

32-delsfinalen mot spanska Juventud de Torremolinos blev sedan en riktig nagelbitare.

– En jättejobbig match, spanjorerna var bollskickliga och vi kvitterade deras ledning två gånger om innan vi lyckades vinna på straffar.

Redan samma dag spelade man 16-delsfinalen, alltså den tredje matchen på en och samma dag. Där tog resan slut mot SK Sprint-Jeløy, norrmännen vann med knappa 3-2.

– Vi ledde matchen med 2-1, men de hade mer ork och vi fick en del skador så de vände sent och då lyckades inte vi komma tillbaka efter en lång och tuff dag.

Abdi Hussein och hela laget är mycket nöjda med prestationen och cup-äventyret som helhet, som även innehöll mycket roligt vid sidan av planen.

– Grabbarna och föräldrarna har nämnt att det var den bästa veckan på hela säsongen. Redan efter första A-slutspelsmatchen var de jättenöjda, allt annat var en bonus.

Abdi lyfter fram prestationen som hela laget gjorde gemensamt, som en nyckel till framgången.

– Det här blir minnen för livet, säger IFK-tränaren.

Mer Gothia Cup:

* IFK Nyköping hade även lag med i pojkar 16- samt flickor 14-klassen på Gothia Cup. P16-laget kom trea i gruppen och fick spela B-slutspel där man föll mot Beirut FAC från Libanon i 32-delsfinal (2-4). F14-laget slutade också på en tredjeplats i gruppen. I B-slutspelet vann man först mot svenska Västra Karup med 2-0 i 16-delsfinalen innan det blev förlust med samma siffror mot norska Lillestrøm i åttondelen.

* Trosa Vagnhärads pojkar 15 kom tvåa i sin grupp och fick därmed spela A-slutspel. Där tog cupen slut i 64-delsfinalen mot Stångebro United från Linköping som vann med 11-0 mot TVSK.

* Bissarnas flickor 17 gjorde också en riktigt fin turnering och tog sig långt, läs mer om deras insats här.