GIK vann - nu väntar fortsättningsserien

Sista matchen i division 2 östra B slutade med en 7-5-vinst för Gnesta IK. Nu väntar fortsättningsserien.

GIK-tränaren Björn Carlsson (till vänster) får ladda om med resten av laget, snart startar fortsättningsserien.

Ishockey2019-11-15 21:36

Derbyn mot Åker/Strängnäs brukar betyda tuffa drabbningar för GIK och det stämde även under fredagen.

Laget fick som i mötet mot Spaif i tisdags en uppförsbacke direkt. Tränaren Björn Carlsson kunde bara matcha med tre kedjor och fem backar.

Ändå var det just GIK som tog ledningen i matchen med en och en halv minut spelad genom Kevin Stråhle. Hemmalaget kvitterade men så fixade Victor Groth in 2-1 efter 13 minuter och Niclas Claesson ökade på GIK:s ledning till 3-1 i powerplay.

Mittenperioden var bara en och en halv minut spelad när Åker/Strängnäs gjorde 2-3, men GIK ville inte ge upp så 19 sekunder senare satte Karl Larsson in 4-2.

När sedan hemmalaget fick två utvisningar i rad passade Tony Lagerström på att göra 5-2. Det var förövrigt GIK:s tredje powerplaymål. Det målet gjorde också att Åker/Strängnäs bytte målvakt. Om det var det bytet som förändrade perioden vet ingen, men hemmalaget gjorde tre mål i snabb följd och såg till att det stod 5-5 vid den andra periodpausen.

Tony såg till att GIK gick upp i ledning igen i den sista perioden med sitt 5-6-mål och på slutet, när hemmalaget plockat ut målvakten, säkerställde GIK och Kevin Stråhle vinsten till 5-7. En seger för GIK att ta med sig till nästa serie.

Nu får Gnestaspelarna lite matchledigt, men redan nästa fredag drar fortsättningsserien igång. I den kommer man få sällskap av Flemmingsberg, Spaif och Nynäshamn från den egna serien och från grupp A; Rimbo, Spånga, Värmdö och Sudret från Gotland. I den serien möts lagen tre gånger var.