Även om IFK Gnesta firat många segrar i Frejahallen har det under hösten och fram till nu inte blivit så många poäng på det golvet premiärsäsongen i division 1.

Därför blir det ett trendbrott när laget flyttar in i den splirrans nya sporthallen. Och Åkersberga som gästar vet Gnesta hur man ska besegra. Laget vann bortamötet i oktober med 7–6.

– Känslan var jättebra. Killarna tyckte det var ett skönt underlag. Men vi är inte riktigt vana, det kändes som ett öppet hav, skrattar Gnestatränaren Patrick Johansson efter premiärträningen i hallen på torsdagskvällen.

Förutom långtidsskadade Filip Bergman (borta resten av säsongen) och Henrik Gustavsson som har knäproblem finns alla tillgängliga till hallpremiären på lördag eftermiddag.

– Det vore jätteroligt om det blir fullt så det blir lite liv, säger Johansson.

Trots segern borta i oktober i höstas varnar Gnestatränaren för motståndarna.

– Det är ett hårt jobbande lag som spelar fysiskt. De är jobbiga att möta. Men jag upplever att vi har en bra chans. Vi känns lite mer spelskickiga än dem, konstaterar han.

Senast borta mot Balrog tappade laget ledningen i slutsekunderna och föll sedan på övertid.

– Det var lite för svajig nivå mot Balrog. Vi gjorde en jättebra match mot Älvsjö innan. Men det blev lite av en urladdning och vi kom in upp i samma nivå sedan. Men jag tycker ändå att vi förtjänade att vinna mot Balrog, säger Patrick.