Såväl Nyköpings BIS som Nyköpings SK går ekonomiskt på knäna under Coronapandemin. Magnus Eriksson, som är medlem av sportgruppen och styrelsen i NSK, uttalade i torsdagens tidning att han hoppades att Nyköpings kommun skulle komma med ett stödpaket till föreningslivet, liknande det som näringslivet nyligen fått.

Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) säger att kommunen har daglig kontakt med föreningarna. Han funderar bland annat i banor kring hur avbokningsavgifter ska hanteras och anstånd med hyror, som var en del av paketet med näringslivet.

– Regeringen har fattat beslut om stöd till idrottsföreningarna, sedan i den dialog vi har så tittar vi på vilken typ av insatser som kan vara aktuella, säger Granström.

I fallet med Nyköpings SK säger Granström:

– Vi undersöker exakt hur ett stöd kan se ut, men NSK skulle kunna vara en del av det nationella stödsystemet regeringen gått ut med. Då ska vi hjälpa till så att våra föreningar kan ta del av det.

Hur ser ni annars på läget för föreningslivet i dessa dagar?

– Som många andra delar av samhället så är det en otroligt tuff situation. Vi får se hur vi tillsammans kan reda ut läget så gott det går.

Ni som styr, har ni mycket att göra just nu?

– Det är både och, vi har ju inga möten längre.

Vad kan ni lägga tid på då i stället?

– Det är klart att det tar en del, både tid och kraft, att förebereda oss inför vad som kan komma att hända, men även att uppdatera oss om läget just nu, säger Urban Granström.