IFK Gnesta tappade tvåmålsledning

IFK Gnesta var i tvåmålsledning två gånger om i mötet mot Rotebro men lyckades inte knyta igen säcken. "Vi började underprestera" säger tränaren Patrick Johansson.

Jonathan Neander gjorde ett av IFK Gnestas mål under lördagen.

Jonathan Neander gjorde ett av IFK Gnestas mål under lördagen.

Foto: Sandra Nordin

Innebandy2019-11-17 15:08

Division 1-mötet i östra Svealand-serien slutade med en 6-8-förlust för hemmalaget IFK Gnesta. 

– Det var helt vårt eget fel. Vi gör inte jobbet i försvaret, säger tränaren.

Laget får en kalldusch i inledningen av matchen då gästerna gör 1-0 efter en dryg minut, men sen tar IFK över spelet. I början av andra perioden slår Alex Olausson in 3-1. Men det dröjer enbart en minut så står det 3-3 igen.

– Det är då vi började tappa spelet, säger Patrick.

Ändå lycks Jens Karlsson-Lindblom och Jonathan Neander få in både 4-3 och 5-3. Tyvärr får IFK Gnesta inte njuta av sitt tvåmålsöverläge så värst länge för sex sekunder senare gör gästerna 5-4.

En utvisning av Fredrik Larsson gör att Rotebro kan komma ifatt och precis innan sista pausvilan, tre sekunder innan visslan ljöd, även ta ledningen i matchen.

Alexander Eriksson, som tränaren prisar efter tre mål och en assist under matchen, gör sedan 6-7 med tio minuter kvar att spela.

– Då, efter en timeout och med två minuter kvar, så plockar vi ut målvakten, och försöker trycka in bollen, men då gör de 6-8. Det var en rensning i försvaret som gick in i mål oturligt nog. Vi var värda en poäng tycker jag.

IFK Gnesta kom till match med bara tio utespelare. Jesper Karlsson stukade foten i sista träningen och Kim Olausson låg hemma febersjuk. 

– Jag tycker att Joel Nordenberg i målet gjorde en bra insats, liksom Fredde Larsson och Daniel Johansson, säger Patrick Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!