På söndag reser IFK Nyköpings herrmanskap norrut genom Södermanland. Match i division 1 norra mot Eskilstunalaget HK GP, Guifs farmarlag, väntar. Det är inte bara ett hett derby, även en för tabellens nedre regioner grymt viktig streckmatch.

IFK ligger precis ovanför det streck som markerar kvalspel för att klara sig kvar. GP finns just nu på kvalplats, med endast en poängs marginal till de två lagen under på nedflyttningsplatserna. IFK har bara två poäng mer än GP.

Så att säga att mycket står på spel är inte att ta till för mycket.

IFK har skrapat ihop magert med poäng sedan novembers ingång. En seger på de åtta senaste matcherna har det bara blivit, för övrigt mot helgens motståndare GP.

– Men jag tycker ändå att vi fått igång det igen efter jul, säger IFK-tränaren Peter Melchersson.

Laget har gjort stabila insatser mot topplagen Tumba (förlust borta med fyra bollar) och Enköping (förlust hemma med en boll).

– Det kollektiva (spelet), vi har haft bra försvarsspel. Dessutom bra att vi fått igång lite målskytte överlag, säger Melchersson.

Martin Gustavsson är tillbaka efter skada. Däremot saknas fortfarande Johan Karlsson som ramlade ihop på en träning under juluppehållet och nu har träningsförbud. Sjukvården håller på att utreda om han har något hjärtfel.

– Sedan vet jag inte om George Simonides kan vara tillbaka också.

Eftersom handbollsligan har uppehåll för EM så kan GP få med spelare från A-truppen som skytteligaledaren Erik Johansson.