Inga pallplatser, men lite poäng

Py Jägerdén och Kajsa Björe fanns på plats när Billdal Horse Show avgjordes i helgen.

Kajsa Björe tog några nya poäng i kampen om en biljett till Scandinavium.

Hästhoppning2019-10-22 11:00

Kajsa Björe, som kämpar för att få till en start i Göteborg nästa år, fick en niondeplats med Fine Emmely i kvalet till Young Rider cup. Ekipaget fick fyra fel. I klassen Morgondagens vinnare blev det en 12:e respektive 35:e plats med Matilda och Copa Caban. Med Matilda var Kajsa felfri i grundomgången och drog på sig fyra fel i omhoppningen.

Nu återstår två kval innan biljetterna till Gothenburg Horse Show ska delas ut, båda avgörs efter årsskiftet.

Py Jägerdén, som bor i Eskilstuna men är född och uppvuxen i Nyköping, tog en nionde plats i en 1.45-klass under lördagen med Whiterock Luis. Samma placering och resultat blev det även under fredagen efter en felfrirunda med Luis.

De blev sedan femma i en 1.40-hoppning den sista tävlingsdagen, även det efter en felfri ritt. Py kom även till start med Intermezzo och Libido Van't Hofken D'16.

Även ATG Riders Leaguefinalen avgjordes i Billdal. Vann den gjorde Adrian Conin efter en nagelbitande runda under lördagen. Adrian gick i mål dryga fem sekunder före Jens Wickström som var i ledning innan. Sista startande Jüri Sokolovski satsade friskt och slog Adrians tid med nästan åtta tiondelar men en bom föll oturligt.

Karta: Billdal