Lokala förmågor nätade i talangfylld cup

Talanger från både Nyköpings BIS och IK Tun fanns med när Södermanlands representationslag cupspelade i helgen.

Nyköpings BIS mittfältstalang Gabriel Sandberg (nummer 13) under Distriktscupen i Eskilstuna.

Nyköpings BIS mittfältstalang Gabriel Sandberg (nummer 13) under Distriktscupen i Eskilstuna.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2019-11-18 20:49

Tunavallen i Eskilstuna var spelplatsen när Södermanlands FF anordnade gruppspel i såväl Distriktscupen (killar födda 2003) som Cup Kommunal (flickor -03). Bägge representationslagen hade lottats in i varsin grupp på tre lag och det var i båda fallen Östergötland och Örebro som utgjorde motstånd. Nyköpings BIS representerades av Gabriel Sandberg, Navid Veghar och Botan Sendi där den sistnämnde gjorde ett av målen (på straff) i 3–2-segern mot Örebro. Tidigare hade man åkt på en 0–2-nit mot Östergötland – men framgången mot Örebro gör att det blir en avgörande kvalmatch mot Småland i december. 
– Starkt att lyckas prestera med kniven på strupen. Vi presterade jättebra mot Östergötland också, tyckte ledaren Jan "Lillis" Frank, som dessvärre tvingades avvara Jonathan Persson (NBIS) på grund av sjukdom. 
– Tyvärr blev Navid sjuk till andra matchen men då kallades Harun Mohamed (NBIS) in, berättade Lillis. 
Även på flicksidan syntes ett lokalt namn i målprotokollet. IK Tuns Emilia Jonsson svarade för ett av tröstmålen i 2–5-förlusten mot Örebro. Matchen var en måstematch för avancemang eftersom Sörmlandstjejerna fick se sig slagna av Östergötland (0–3) i första matchen. Men i och med dubbla förluster så är cupäventyret över för tjejerna. Jonsson utgjorde en IK Tun-trio i den här upplagan tillsammans med Ebba Åkerman och Emma Holm. Från NBIS deltog målvakten Saga Lindgren samt utespelarna Elin Sipöcz och Emmie Österlund.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!