Många röstande till Nyköpings ungdomsgala

Intresset för omröstningarna till Skol IF-arrangemanget, Nyköpings ungdomsgala, är minst sagt stort.

Leif "Dala" Dahlström är speaker men ungdomarna sköter jättearrangemanget Skoljoggen, liksom den 29 november då det är ungdomsgala på Träffen för 200 pers inklusive de och 18 nominerade till priser.

Leif "Dala" Dahlström är speaker men ungdomarna sköter jättearrangemanget Skoljoggen, liksom den 29 november då det är ungdomsgala på Träffen för 200 pers inklusive de och 18 nominerade till priser.

Foto: Tomas Larsson

Sport2019-11-18 17:36

I slutet av förra veckan presenterade vi de sex nominerade till kulturpriset. När det gäller Idrottsprofil, tjejer, är följande nominerade: Amanda Wulff, fysisk stark jättetalang i såväl fotboll och handboll, Emma Holm, som var en av IK Tuns bästa defensiva spelare när laget nu är klart för division 1 och Felicia Bermar Vidstedt, ridsport, Jönåkertjej som tog JSM-silver.

På killsidan är det de här tre: Ossian Fiander, ambitiös juniorlandslagspaddlare i kanotslalom, Norton Andreasson, som håller hög internationell nivå i gokart, och Gabriel Sandberg som under hösten har slagit sig in i Bissarnas A-lag i norrettan.

Redan för en vecka sedan tangerades 1000-gränsen i antalet röstande.

– Ett jättebra gensvar. Det är över alla förväntningar. Nu pratas det ungdomsidrott igen, säger Leif "Dala" Dahlström på Skol IF.

Dessutom ska årets Skol IF-profil presenteras på ungdomsgalan. 

På tjejsidan är Tove Andersson, Mikaeliskolan, Vittras Olivia Efraimsson och Yasmina Bouchta, Omega, nominerade.  

Bland killarna är det Gabriel Berg på Mikaeli, Isak Björkeng, som är styrelseledamot i Nyköpings Skol IF, och Alfred Lundqvist från Fokusskolan.

– Alla i Skol IF är jätteviktiga och det här är på riktigt. De håller på att bygga upp en fantastisk ungdomsstad, säger Dala.  

– Galan kommer att bli en jätterolig manifestation – men det är ute på skolorna som nästan all fantastisk verksamhet sker. 

Omröstningen avslutas nu på fredag och på måndag är det jurymöte inför galan på Träffen den 29 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!