Det var en match som ett tag såg ut att sluta oavgjort. 

Chans på chans i den första perioden men inga mål för hemmalaget. Det var en mur framför Isac Ohlson i Malungsmålet och när pucken väl slank mellan något ben så var han snabbt på den.

Det satt långt inne även i den andra perioden, men efter tolv minuter gjorde NSK sitt första mål i matchen.

Artikelbild

| Owe Holmberg och hans nya assisterande tränare Anti Kopponen.

Alexanders Carlsson var sist på pucken efter att ha blivit framspelad av Johan Mörnsjö som tog långa vägen runt kassen. Pucken satt vid den vänstra stolproten.

Dessförinnan hade perioden blivit sönderryckt av utvisningar. NSK fick Christian Axelsson utvisad nästan direkt efter nedsläpp och någon minut senare satt även Ludvig Martinsson där. Som tur var storspelade Daniel Fahlström i målet, de gånger gästerna kom fram till ett farligt läge vilket inte var ofta.

Det hettade till ordentligt på isen när sju minuter spelats. Oliver Ödman Hadzinikolic tappade tålamodet mot Oskar Skymning och båda "boxarna" fick spendera tid på botbänken.

– Första perioden spelade vi klockrent. Inga mål men det såg stabilt ut. Sen i andra blev det 16 utvisningsminuter. Det blev ingen ordning alls på spelet. Hafs och tjafs, men vi redde ut det i varje fall, säger Owe.

Artikelbild

| Måååål. 1-0 till Nyköpings SK.

NSK kunde öka på ledningen i den sista perioden. Oliver, som varit het på många sätt under matchen, placerar sig rätt när en Malungback gick bort sig, och kunde snitsa in 2-0 efter assist från Axelsson.

– Det är så jag vill att de ska spela, snabbt och släppa pucken i farten. Det var guld, säger Owe förtjust och fortsätter.

Artikelbild

| Lite gurgel mellan Oliver Ödman Hadzinikolic och Oskar Skymning i Malung. Båda fick sitta i utvisningsbåset.

– Killarna måste skjuta mer. Nu kommer vi istället ut i hörnen och därifrån gör vi inga mål.

På söndag möter laget Linden på bortais, ett Linden som NSK hittills den här säsongen haft problem emot. 

Artikelbild

| Björn Carlsson.

– Det blir lätt träning under lördagen och lite rehab. Som tur är får vi tillbaka lite folk nu. Lindblom (Marcus) är ju inte avstängd någon mer match och jag hoppas att Rodling (Simon) känner sig bättre. Han ska träna lätt och så får vi se. Så det blir lite fler forwards i varje fall. Efter det manfall vi haft hittills är det skönt att få tillbaka spelare.

Hur är det med Robin Axbom?

Artikelbild

| Erik Kjell.

– Han har ont som sjutton i höften men han krigade på i dag. Vi får se om han kan spela på söndag.