De inställda ungdomscuperna tillsammans med det avblåsta arrangemanget av JSM-finalspelet försatte Nyköpings SK i en svår ekonomisk sits. Alla dessa arrangemang var viktiga och stora inkomstkällor för klubben.

En egen insamlingsdrive startades via klubbens webbplats. Även privata initiativ har gett sköna slantar. Men det allvarliga läget är långt i från över.

Magnus Eriksson i Nyköpings SK pekar på tre punkter som om de kommer klubben till del kommer att hjälpa mycket.

1: Nyligen gick regeringen ut med ett stödpaket på 500 miljoner till idrotten. Pengar öronmärkta för större evenemang som tvingats ställa in på grund av coronaviruset.

– Föreningen hockeyettan har tagit den pucken. De sammanställer nu läget för alla klubbar och tar det sedan till Riksidrottsförbundet (RF).

2: Det finns en förhoppning om att hockeyförbundet detta året slopar elitlicenskravet, alltså att alla klubbar måste ha ett positivt eget kapital på minst 300 000 kronor vid brytpunktstillfället.

– Det kommer att bli väldigt viktigt för oss. Åt vilket håll det pekar mot nu är svårt att säga men det är många klubbar som har drabbats.

3: – Sedan hoppas jag att kommunen kommer med ett stödpaket liknande det företagen fick nyligen. Det är inte bara vi av föreningarna som drabbats, säger Magnus Eriksson.

Hallhyror är en väldigt stor utgiftspost för klubben.

– Men att bara få uppskov säg två-tre månader är inte tillräckligt. Inte för oss som har så lite verksamhet under sommaren.

Det är här och nu, att överleva de närmsta månaderna, som blir det tuffa. På lite längre sikt har klubben redan planerat hur man ska kunna få in pengar.

– Vi har redan nya datum längre fram klara för när vi istället ska kunna genomföra cuperna. Vi har också varit i kontakt med förbundet och hört oss för om att längre fram få något annat evenemang istället för JSM-slutspelet. Då kommer vi att få igen pengar. Det gäller bara för oss att kunna överleva fram dit.

Har ni helt lagt ner arbetet med en ny trupp och ledarstab till kommande säsong?

– Ekonomin är så klart nummer ett. Men vi vill gärna ha en plan för kommande säsong så vi har inte bara släppt allting.

Men blir det inte lite motsägelsefullt om ni samtidigt som ni talar om ekonomisk kris kontrakterar tränare och spelare?

– Vi har diskuterat det i styrelsen hur det skulle se ut utåt. Det är en svår balansgång.