Steget mellan division 2 och division 1 är lätt stort. I premiären mot Värmdö förlorade IFK Gnesta med 3-13. Under söndagen blev det ytterligare en förlust i den nya serien mot Älvsjö, 3-9.

– Det är mer fysiskt spel, mer resolut, mer distinkt, säger Kim Olausson om skillnaden mellan division 1 och 2.

– Men vi har mött två på pappret svåra motståndare, nu tror jag att det kommer att bli lättare i våra nästa matcher. Då möter vi två lag, Balrog och Åkersberga. Där vi ska plocka poäng.

Första perioden mot Älvsjö var dock okej. Hemmalaget gjorde två mål och IFK Gnesta hade några solklara chanser som borde ha gett resultat.

– Sen i andra perioden händer något som vanligt. Vi tappar nivå och verkar nästan nöjda med 2-0. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag borde säga inga kommentarer, säger Kim och skrattar.

Älvsjö gjorde i varje fall fem mål i den här perioden. I den 14:e minuten lyckades dock IFK genom Jens Karlsson-Lindblom få in en reduceringsboll i powerplay.

– Sista tio minuterna av matchen jobbade vi oss in i matchen igen. Vi gick ned på folk och etablerar spel i deras anfallszon, säger Kim, som under den här perioden gjorde sina två mål och såg till att slutsiffrorna blev 9-3.

Ni har fått en tung inledning i den nya serien, hur ska ni vända på det här?

– Det är en mardrömsstart så klart, men det gäller bara att släppa de här matcherna. Det här kan bli en väckarklocka för oss.

Saknades i laget gjorde Filip Bergman som skadade knät under en träning i veckan.