26-åringen, som vann SN-sportens svaljakt förrförra säsongen och som under året fått debutera för Gambias landslag, har fortfarande inte hört något från Nyköpings BIS. Klubben han återvände till inför den här säsongen efter ett år i Södertäljeklubben Assyriska.

– Det har inte hänt någonting, säger Sal, vars kontrakt med NBIS löpte ut under pågående sommaruppehåll.

När SN-sporten talade med klubbchefen Patrik Berglin kort efter vårsäsongens slut, det vill säga lite tidigare i juli månad, var hans känsla att det skulle bli svårt att behålla innermittfältaren.

– Vi har inte pratat än och jag har inte hört så mycket från annat håll heller, säger Sal.

Att du fortfarande inte hört något från Bissarna, tolkar du det som att den dörren är stängd inför hösten eller vad känner du?

– Nej, alltså det är svårt att säga just nu. Man vet aldrig.

Sedan vårsäsongen tog slut med Bissarna har hans huvudsakliga fokus varit att vila, eftersom han ådrog sig en fotskada i samband med sin landslagsdebut i juni. Tanken tills vidare är att träna på egen hand.

– Men någonting ska det ju bli. Jag vill absolut spela så högt upp som möjligt men man vill ju samtidigt inte vara en spelare i mängden. Det är fler pusselbitar som måste falla på plats, resonerar Jobarteh, som inte känner någon större brådska att hitta ny klubbadress – eller få ett eventuellt erbjudande från Bissarna.

Inför höstsäsongen har hur som helst nästjumbon i norrettan en del att stå i. Målvakten Hussein Hamzi (flyttar hem till Helsingborg), mittfältaren Ben McKendry (långtidsskadad, hem till Kanada) och anfallaren Jason Romero (såld till seriekonkurrenten Umeå FC) har alla tre lämnat laget. Risken finns att även nyckelmittfältaren Sal Jobarteh gör det.