David Johansson var inte så långt från silvret som Theodor Orban tog, men slog Erik Sandbacka.

– Jag var lite orolig efter semin men gjorde mitt eget lopp på bana sju, kom i väg bra. Syran kom inte förrän med 20 meter kvar, så jag fick ut det jag hade – och kul att så många kom och tittade, säger David.

Kul också att se Sebastian Jakobsson, nu också i Brunnsviken, vara tillbaka och tampas om SM-medaljer i herrarnas K2-lopp – där han och David slutade fyra.

Artikelbild

| Nyköpings Kanotklubbs Rebecka Gustafsson Lönnroth fortsätter att imponera.

Rebecka Gustafsson Lönnroth fortsätter att imponera. Bra i K2:an med Moa Lindén och framför allt så krossade hon igen i damjuniorernas K1 200 – där segermarginalen var hela två och en halv sekund.

– Jag ”failar” lite i de första dragen som är så viktiga på 200 meter, men jag kommer in i det ganska snabbt och sedan är det ett bra lopp, sammanfattar Rebecka medan vi gemensamt kollar in herrjuniorernas final.

Där var det riktigt jämnt mellan Nyköpingskanotisterna William Berg och Karl Brodén samt Elias Blom från Luleå. NKK snodde åt sig en ny dubbel i H18. Här finns det en fortsatt bredd på toppen som heter duga då Berg inte var faktiskt inte nöjd med känslan under loppet.

– Nej, men med tanke på att vi kom hem från EM sent på måndagskvällen och det var tufft i går och det inte var så många tiondelar från mitt personliga rekord är jag så här ett tag efteråt ändå klart nöjd, säger Berg.

Artikelbild

| NKK-klubbkompisen William Berg vann herrjuniorernas K1 200.

Det såg länge ut som att Karl skulle ta det.

– Jag kom i väg bra men fick syra ungefär 70 meter från mål. Då blev det ett riktigt kämpalopp.

Artikelbild

| Karl Brodén är bäst på lite längre distanser och drar liksom Berg på maratonmästerskap om en vecka, men var ändå tvåa på K1 200 meter.

Klubbsammanhållningen är det inget fel på i NKK. Berg var ännu gladare över H16-gängets fina K4-seger än sitt eget guld. Och i H14 fanns det killar till hela två K4:or, som var etta och tvåa. Och nu när det bara rann in medaljer till NKK under den andra SM-dagen ska man ändå ha i baktanke att Erik Andersson, som stod för tisdagens kanske allra vassaste individuella lopp i hela SM, var lite krasslig och fick avstå tävlande under onsdagen och att 1000-metersspecialisten och U23-landslagsmannen, Dennis Kernen, inte bara missade sin paraddistans utan även dag två.

– Det var riktigt surt att inte kunna starta just på 1000 meter – SM är alltid viktigt för mig men det känns extra när det är på hemmaplan.

Är du tillbaka i slutet av veckan tror du?

– Ja, jag har kvar lite halsont i dag som måste bort – men senast på fredag och jag kanske kan testa något redan under torsdagen.