28-årigen, som har en SSL-säsong bakom sig med Gävle GIK och dessutom varit allsvensk spelare i samma klubb samt Balrog och nu senast Salem, provtränade med Onyx under juluppehållet.

– Han har varit sugen hela vägen. Men det gällde för honom att pussla ihop livet i övrigt och det har han lyckats med nu, säger Tobias Palm, sportchef i Onyx.

Söderström kom till Trosa Edanö under förra säsongen.  Årets säsong har han i Sörmlandstvåan på elva matcher i TE-tröjan gjort 19 poäng (8+11). Det är han bäst på i laget, så att han blir ett tapp för division 2-klubben råder det ingen tvekan om.

Precis som Filip Mbanza, som Onyx gjorde klart med så sent som förra veckan, så är det Söderströms erfarenhet klubben är ute efter. Även han kommer att bli ett stöd till alla de unga spelare som till denna säsongen klivit upp divisionsmässigt till Onyx.

– Rutin, lugn, en oerhört bra blick för spelet, beskriver Palm senaste trupptillskottets kvaliteter.

Söderström känner flera av Onyx-spelarna sedan tidigare.

– Så han kommer att flyta in bra i laget. Sedan visade det sig att han spelat ihop med Mbanza i Huddinge under deras juniortid. Det var ett kul sammanträffande.

Onyx, som ligger farligt nära nedflyttningsstecket i den södra allsvenska tabellen, har startat spelet efter juluppehållet med två försmädliga uddamålsförluster mot topplagen Lindås och Fagerhult Habo. I helgen väntar hemmamöte mot Lockerud, som tabellmässigt ligger på platsen precis ovanför Onyx.