Trosa Vagnhärad har ena foten i division 2

Trosa Vagnhärad har ena foten i division 2. Men med 2–1 återstår som en av härförarna, Rabi Elia, säger en rejält tuff uppgift.

Rabi Elia var en försvarsjätte efter paus och var även här rejält nära att TRYCKA in 3-1 bakom bortamålvakten Edvin Hall.

Fotboll2019-10-20 09:38

Marcus Björklund som är stor och stark och har ett spelsätt när straffområdet närmar sig som hela tiden ställer frågor – även till ett division 2-försvar som IFK Aspudden-Tellus.

Viktigt för hela kvalet att Björklund öppnade målskyttet efter åtta minuter. Robert Massi agerar väldigt inspirerat på planen så när den rutinerade pjäsen satte 2–0 efter dryga halvtimmen såg det rejält bra ut. Men Aspudden fick nytt syre ganska snabbt – efter Jacob Wanselius vackra frispark direkt i mål fyra minuter senare.

Gästernas frispark innan det där fina målet kändes billig så man kan säga att det "bara" var 2–1 till Trosa Vagnhärad i pausvilan. Men å andra sidan såg det ut som rätt klar straff när Aspudden hade momentum kring matchminut 85.

Men det var svårdömt; haglade in tuffa tacklingar här och där. Speciellt när det vankades spelvändningar för TVSK. Det var riktig kvalhetta.

– Jag vill inte gå in och kommentera enskilda domslut men det är klart att domaren tappar matchen och vi får sparka på varandra för mycket, säger allsvenskt rutinerade mittbacken Rabi Elia efter lördagens 2–1-seger på Häradsvallen.

Han stångade bort väldigt mycket bollar och var även rätt nära att forcera in en bakom då hårt ansatte Edvin Hall i Tellus mål. Sagvan Abdulsatar hade ett bra skott. Marcus Björklund – förstås – var inte så långt ifrån att stånga in ett tredje TVSK-mål heller.

Björklund högg en del på slutet när TVSK trots Telluspressen innan var nära att få sista ordet. Han gjorde även ett jättejobb i defensiva motsvarigheten. Det behövdes. Då.

Det kändes som att jätteslagläget 3–1 var lika rimligt som 2–2 när röken hade lagt sig efter den första direkt avgörande kvalronden om en plats i fotbollstvåan och spelarna vandrade mot omklädningsrummet.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match och spelövertaget böljar ju under den sista halvtimmen sp 2–1 känns ändå okej. Det kommer bli tufft där uppe då det trots allt är deras hemmaplan, men vi går för att göra ett mål hyfsat tidigt för att lägga all press på dem, säger Rabi Elia.

Vad talar för att ni ska klara det?

– Vi har Marcus Björklund som är ruskigt bra inne i boxen och just kan ge oss ett enkelt mål. De borde vara rätt rädda för honom...

Och det är ju RIKTIGT kul med kvalfotboll va?

– Absolut! Fotbollen i Trosa kommun behöver det här – och vi behöver mera publik. Så det här är riktigt bra matcher för framtiden.

Robert Massi som gjorde 2–0 har också massor av välbehövlig rutin för den här typen av tajta kvalmatcher.