Olympiern Anna Laurell Nash vet vad en tuff match är och nu går hon tillsammans med miljontals barn upp i ringen för att göra framtiden ljusare för nästa generation. Barnen i Västerljung deltar tillsammans med en miljon andra barn i över tio länder i Jorden Runt-loppet. Bakom satsningen står barnrättsorganisationen World’s Children’s Prize och Sveriges Olympiska Kommitté, SOK.

För ett år sedan startade eleverna sitt arbete efter ett möte med Danijela Rundqvist, nu fortsätter resan med den föredetta boxaren Anna Laurell Nash, som har deltagit i två OS. Hon är en av 20 olympier som under året besöker runt 300 skolor i Sverige. Projektet syftar till att minska extrem fattigdom, orättvisor och lösa klimatkrisen till år 2030.

– Barnen är vår framtid. Det är fantastiskt att få vara med och inspirera till att jobba för en bättre värld tillsammans. Jag brinner själv mycket för utveckling, jämlikhet och idrott, vilket går hand i hand med det vi ska göra, säger Anna Laurell Nash.

Målgång för Jorden Runt-loppet är den 1 april 2020, då ska barnen i Västerljung och resten av världen dels ha ställt krav på en förändring till en bättre värld, dels bildat mänskliga kedjor som sedan förlängs genom att de går eller springer tre kilometer. Sedan projektet inleddes för ett år sedan har 1,1 miljoner skolbarn deltagit och tillsammans har de nått hela 3,3 miljoner kilometer runt jorden, nära 85 varv.  Vid målgången ska minst 100 varv genomförts.