Tung uddamålsförlust för Onyx i derbyt

Visst hade Onyx tillräckligt många chanser för att kunna vinna derbyt mot Nykvarn. Gästerna tog dock vara på chanserna bättre och vann 6–5.

Onyx gjorde både 1–0 och 2–0 tidigt i matchen.

Innebandy2019-11-20 21:10

Det allsvenska Sörmlandsderbyt mellan Onyx och Nykvarn alla de ingrediens man kan förvänta sig. Det inför fina onsdagspubilksiffran 869 personer. Det var hett, intensivt och väldigt mycket krig längs sargerna när man hamnade där.

Gästande Nykvarn var för det mesta det bollförande laget. Hemmalaget försvarade sig vasst och kontrade lika giftigt.

Förstafemman ordnade på det sättet dubbel hemmaledning på fem minuter. Först fick Patrik Hallberg kalasläge löpandes framför mål. Han sprang och sprang innan han hittade rätta läget och skickade in ledningen.

Det dubblerade sedan Gustaf Sandberg på ett närskott sedan Filip Karlsson trampat runt kassen och serverat.

Gästerna arbetade sig metodiskt tillbaka och kunde gå till första pausvila med 2–2 på resultattavlan.

Onyxforwarden Filip Karlsson var verkligen het och inspirerad mot sin moderföreningen. Först skickade han kvickt in 3–2 högt över axeln på Nykvarnsmålvakten. Sedan kvitterade han till 4–4 med en knack sedan han och Viktor Palm pressat Nykvarn till ett misstag på egen planhalva.

Även andra perioden slutade 2–2, ställning 4–4..

När Nykvarn sedan fick matchens enda utvisning i den åttonde matchminuten av sista perioden kändes det som att Onyx hade slagläge. Då fick Kevin Rigogiannis tag på bollen och fixade till en staff som SSL-lånet Valdemar Ahlroth inte gjorde något misstag på.

Visserligen kvitterade stekhete Filip Karlsson med sitt tredje mål. Men Nykvarn svarade tämligen omgående och kunde sedan hålla undan trots att Onyx tog ut målvakten.

Onyxbacken Sebastian Gejskog jagas av Nykvarns SSL-lån Valdemar Ahlroth. Derbyt blev tätt och jämnt och avgjordes inte förrän i sista perioden.