I det svenska laget på plats i Lausanne, Schweiz, finns bland annat Tindra Oknefjell från Nyköping. 

SN-sporten var i kontakt med henne innan tävlingens start för att kolla läget inför hennes första stora turnering efter tv-pucken.

Hur kännas det?

–  I morse (läs torsdag, red anm) hade vi våran första träning och det gick otroligt fort att spela ihop oss och få en bra känsla inför första matchen. Vi hade dessutom över 300 åskådare bara på första träningen. För mig kändes det otroligt bra.

Tindra kände sig osäker om hon skulle få någon speltid över huvudtaget eller om lagledningen skulle satsa på någon annan målvakt, men lovade att ge järnet. Nu blev det Ebba Svensson Träff som stod i målet så Tindra lär få stå i mötet mot Tyskland på lördag, sedan startar slutspelet.

Hur är boendet?

– Alla atleter bor på samma ställe, ett nybyggt studentbostadscenter som heter Vortex. Vi från Sverige som representerar ishockeyn bor i två olika lägenheter med flera rum i. 

Och ishallen?

– Den är nybyggd och väldigt fräsch, den kommer dessutom användas till herr-VM i mars. Stämningen runt om i hela staden är väldigt positiv och härlig. Mycket aktiviteter, musik och reklam om OS.

Tindra är uppfostrad i Nyköpingshockeyn men lämnade A-pojkslaget till den här säsongen för att söka lyckan i Haninge Anchors i stället. Till hösten väntar hockeygymnasiet i Stockholm och spel för antingen Djurgården eller AIK.