Välbehövlig seger för IFK Nyköping

Efter två "nära-matcher-men-inga-poäng" slog IFK Nyköping till mot HK GP. Blåvitt vann med 29-22 efter bland annat bra försvarsspel. "Jag har vetat hela tiden att vi kan vinna" säger tränaren Peter Melchersson.

Martin Gustafsson fortsätter att göra många mål i IFK-tröjan. Mot HK GP blev dety hela 12 stycken.

Martin Gustafsson fortsätter att göra många mål i IFK-tröjan. Mot HK GP blev dety hela 12 stycken.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Handboll2020-01-19 17:15

IFK har mött topplagen i division 1 norra, Tumba och Enköping, efter jul och varit ytterst nära att ta poäng, men misslyckats. Nu stod man med ryggen mot väggen och var tvingade till en seger mot Eskilstunalaget för att inte blandas in i bottenstriden. Och det gjorde blåvitt.

– Vi spelade ett homogent försvarsspel hela tiden. Överhuvudtaget gjorde alla det de skulle göra, säger Melchersson.

Men matchen började lite svajigt faktiskt eftersom Tobias Sörberg drog på sig ett rött kort sju minuter in i matchen.

– Han fick en boll i huvudet. GP-spelaren drämde till ordentligt och det var inte första gången som "Tobbe" fått en boll i huvudet den här säsongen så han blev lite sur. Knuffade omkull den andra så det blev så klart rött kort. Men Emil gick in och gjorde det bra.

Var det därför laget taggade till lite extra?

– De var ganska taggade från början, men med en målvakt kan man ju inte göra några byten så det gällde att skärpa till sig.

I halvtid ledde GP knappa med 11-10 och det dröjde till den tionde minuten innan IFK hade en tremålsledning.

– Simon (Skuthälla) kom upp i den standard han ska hålla. Han går med full fart, går igenom och ger de andra bra chanser. Martin G (Gustafsson) tror jag sätter alla bollar utom en, Chrille (Christopher Wålinder) och Röken (Olle) spelar bra i försvaret...ja alla som är med gör det de ska, säger IFK-tränaren och fortsätter.

– Vi gör lite tekniska fel och det är därför de är med i matchen så länge, men när vi gör det vi sagt att vi ska göra....ja då vinner vi. Och sen behöll vi lugnet rakt igenom. Inget tjafs med domaren och det vann vi på. Nu ser de att vi inte är något gnällag, vilket jag tror att vi stämplats som.

Hade GP några Guif-spelare med i laget?

– Nej det tror jag inte. Vi hade trott att de skulle ha det, men det blev inte så.

På fredag väntar nu serieledande Västerås hemma.

– Varför inte bli första lag som vinner mot dem den här säsongen? säger IFK-tränaren lite kaxigt.

I och med söndagssegern har IFK tre poäng ned till Sollentuna som ligger under kvalstrecket och bara tre upp för att hamna på säkrare mark i tabellen.

Målskyttar i IFK: Martin Gustafsson 12, Lucas Carman 5, Simon Skuthälla 4, Lucas Edlund 3, Martin Pettersson 2, Jacob Edlund, Christopher Wålinder och Olle Röken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!